Објект Козле

Објектот на Настел е лоциран во мирно соседство во Козле, во подножјето на Водно со убави визури. Изградбата започна пред неполна година и објектот е вселив веднаш. Покрај стандарно квалитетните материјали кои ги вградува Настел, во овој објект градеше со термо фасада Knauf Германија со дебелина од 8cm и Кнауф преграден систем кој има далеку подобри акустични и термички показатели од традиционалната градба со ѕигла. Ваквиот начин на градба заштедува до 40% енергија и пари и најважно обезбедува многу поздрава клима за живеење за сите нас.

ул. Јуриј Гагарин бр. 16 1000 Скопје, Македонија
Нема податоци...

Настел инвестира во постојан развој на полето на проектирање и изведба на станбени и деловни објекти, и во развој во насока на заштита на животната средина, и континуирано се стреми кон подобрување и унапредување на градежните стандарди на нашиот пазар.

Термофасада

Настел обезбедува највисока енергетска ефикасност со термофасада од производителот Knauf Германија, со стиропор 8 см. Ова е најдобра фасада на европско ниво за обезбедување на високо ниво на термоизолација, со гаранција од производителот од 30 години.

Прозорци

Настел вградува исклучително тип на прозорец REHAU – Германија со SIEGENIA – Германија оков петкоморен профил со термоизолационо стакло К – стандард, полнето со АРГОН – гас. Овој тип на прозор е производ со најдобрар квалитет и најдобри параметри на нашиот пазар. Максимална звучна и термоизолација и аштеда до 35% електрична енергија во лето, а 35% заштеда на топлина во зима. Гаранција од производителот – 30 години.

Преграден ѕиден систем

• TОПЛИНАТА ОСТАНУВА ДОMA
Ѕидовите имаат одлични изолациски својства и ја подобруваат топлинската заштита.
• ПРОТИВПОЖАРНОСТ
Гипсаните плочи се негорив градежен материјал, благодарејќи на водата која е содржана во самиот гипс.
• ЗВУЧНА ЗАШТИТА
Системи за звучна изолација – решение за мирен и спокоен простор
• ПОИМ ЗА ПРЕГРАДЕН ЅИД ВО СТАН – Кнауф W112
е испробано решение за секој дом. Овој ѕид има подобра звучна и топлинска заштита од класичниот малтерисан ѕид.
• ФЛЕКСИБИЛНОСТ, ФУНКЦИОНАЛНОСТ, ЕСТЕТИКА
Лесната изведба може многу брзо да го измени распоредот во Вашиот стан, во зависност од новите потреби
• ПРИЦВРСТУВАЊЕ НА ТОВАРИ
Слика или полица? Саат или висечки елемент во кујната? Бојлер во купатило? Овој ѕиден систем и адекватната типла држат навистина се. Сигурно и испитано.
• ЗА ВЛАЖНИ ПРОСТОРИИ
Гипсеното јадро и картонската обвивка се специјално импрегнирани и отпорни на влага и прскање со вода.
• СУВА И БРЗА ГРАДБА
Идеално рамни и мазни површини без пукнатини, брзо и едноставно.

Плочки

Ѕидни и подни шпански плочки KEROS, дим. 25 х 50 см и 33 x 33 и италјански ѕидни и подни плочки Atlas Concord, дим. 30 x 60cm и 30 x 30cm со сјајна глазура или матирани, со апликации и бордури во различни бои: црна/бела, браон/беж, бордо/бела, сиво/сепиа. Сите плочки кои ги вградуваме се прва класа и имаат 5 години гаранција.

Санитарии и батерии

IDEAL STANDARD – Франција, висок квалитет, прва класа и 5 години гаранција

Ходници и скали

ГРАНИТ плочки – дим. 45 x 45 x 2 см; гранитни скали -дим. 140 x 3 x 31 см. Цврст материјал со голема отпорност на абење, со 50 години гаранција

Огради

INOX метал со висок сјај. INOX е метал со цврстина на челик. Безбедност и естетика на високо ниво. Гаранција 10 години.

Лист за предбележување

Види Документ

Основа на приземје

Види Документ

Основа на карактеристичен кат

Види Документ